Pomoč pri iskanju

 

Izdelek, ki ga želite najti, poiščete preko iskalnika, v katerega vpišete ali naziv izdelka (celoten ali samo posamezno ključno besedo) ali pa kataloško številko (delno ali celotno).

 

 


Iskanje začnemo s klikom na gumb  .Pri maksimalno uspešnost iskanja želenih izdelkov moramo upoštevati naslednje smernice:

 

iskanje po ključnih besedah

- v iskalnem okencu lahko iščemo besedno ali frazno. Besedno lahko iščemo po ključnih besedah, ki se nahajajo kjerkoli v podatkih o izdelku (išče se tudi po šifri izdelka!). Med dvema besedama naredimo presledek.

 

iskanje po kataloški številki

- v iskalno okence lahko vnesemo celotno ali samo delno kataloško številko; za maksimalno število zadetkov iskanja lahko uporabite tudi zvezdico (*), in sicer pred prvim in zadnjim vpisanim znakom

 

velike in male črke

- pri vpisovanju iskalnih zahtev lahko poljubno uporabljamo velike ali male črke (primer: Ethanol oz. ETHANOL).


 

Rezultati iskanja

 

V rezultatih iskanja so izpisani izdelki, ki ustrezajo vašim kriterijem iskanja. V rezultatih se izpišejo celotne družine izdelkov in ne posamezni izdelki znotraj družine (npr. čaša – steklena nizka, ki vsebuje izdelke različnih volumnov). Zadetki so razvrščeni po pomembnosti, tako, da se najprej izpišejo izdelki, ki imajo iskano besedo v nazivu, potem pa tisti, ki imajo iskano besedo v opisu.

 

                                                   Primer rezultatov iskanja, kjer so predstavljene družine izdelkov.


 

Kažipot

 

Kažipot je vrstica pod iskalnikom, v kateri je prikazana umestitev izdelkov v klasifikacijo (glavno prodajno področje, skupina, podskupina…). S klikom na katerokoli skupino lahko prikažemo izdelke oz. poskupine.