OMEJITVE PRI NAKUPU

Nekateri izdelki v spletni aplikaciji Market zaradi njihove narave in strogih zakonskih omejitev niso na voljo za prodajo mladoletnih fizičnim osebam, nekateri izdelki so za fizične kupce dobavljivi samo s podpisano Izjavo o namenu uporabe kemikalij, nekateri izdelki pa so na voljo zgolj za prodajo poslovnim (B2B) kupcem.

Navedeni izdelki so v Marketu ustrezno označeni oziroma se iz košarice s klikom na gumb avtomatično ostranijo s seznama izdelkov (naročila).

Za izdelke, navedene v tem segmentu velja, da mora kupec, ki je fizična oseba, zagotoviti:

  • da je v skladu z zakonom za nakup določenih oziroma nevarnih izdelkov starejši/starejša od 18 let,
  • je seznanjen z uporabo nevarnih izdelkov iz kategorij »Kemikalije« in »Farmacevtika - Učinkovine in pomožne snovi«,
  • da izdelke iz kategorije »Kemikalije« in »Farmacevtika - Učinkovine in pomožne snovi« uporablja na lastno odgovornost, na podlagi izpolnjene in podpisane Izjave o namenu uporabe kemikalij.

Vsi znaki za nevarnost, ki specificirajo nevarne izdelke iz kategorije »Kemikalije« so dostopni in opisani na spletni strani http://www.sigmaaldrich.com/, kjer so dostopni tudi varnostni listi v slovenskem jeziku.

Za naročila izdelkov iz kategorij »Kemikalije« in »Farmacevtika - Učinkovine in pomožne snovi« si pridržujemo pravico, da po prejemu podpisane Izjave o namenu uporabe kemikalij zaradi nevarne narave izdelkov naročilo fizičnih kupcev zavrnemo, kupnino pa v celoti vrnemo na bančni račun kupca.