Poiščite želeni izdelek:

Novica

29. februar 2016

Do roba mogočega - ClipTip pipete

Odkrijte nov svet najkakovostnejšega in najenostavnejšega pipetiranja!

 

Aplikacija konic s samo rahlim pritiskom

       

 

 

  

 

 

Velika večina pipet na tržišču ima konično obliko pipetnega stožca in se za pritrjevanje konice zanaša na silo trenja. Posledično mora uporabnik uporabiti veliko silo, da aplicira in odvrže konico. F1 Clip-tip sistem pipete in konice je oblikovan tako, da se konica s posebnimi zobci zapne za kovinski pipetni stožec, za kar je potreben le rahel pritisk pipete na konice v škatli. Nabijanje pipete na konice in uporaba prekomerne sile je tako stvar preteklosti.

 

 

Ponovljivi in natančni rezultati pipetiranja           

 

Ena izmed običajnih težav pri delu z večkanalnimi pipetami je zagotoviti povsem enak volumen v vsaki konici in s tem ponovljive in natančne rezultate pipetiranja. F1 Clip-tip sistem vam na vsakem kanalu s pomočjo tesnila na kovinskem pipetnem stožcu zagotavlja 100% tesnenje in posledično enak volumen vzorca v vsaki konici, ne glede na to ali gre za 1, 8 ali 12 kanalno pipeto.

 

 

 

 

Brezskrbno pipetiranje

 

Pogosta težava pri delu z večkanalnimi pipetami je tudi odpadanje slabo pritrjenih konic. F1 Clip-tip sistem to težavo s posebno obliko pipetnega stožca in zobcev konice popolnoma odpravi. Ko imate Clip-tip konico na pipeti je z nobeno silo ne snamete in vam med delom sama nikakor ne more odpasti. Konico lahko odvržete le s pritiskom na gumb za izmet konice.

 

 

Visoka kakovost konic

 

Clip-tip konice imajo certifikat, da so brez RNaz, DNaz, DNK, ATP in endotoksinov. Prav tako so vse z »Low Retention Technology«, ki ne dovoljuje zastajanja tekočine na steni konice. Z uporabo »reload« pakiranja boste za 30% zmanjšali količino plastike. Poleg tega lahko izbirate med tremi vrstami konic:  navadnimi, sterilnimi ali sterilnimi s filtrom. F1 Clip-tip sistem uporablja tudi barvno kodiranje, in sicer barve pipet in škatle odražajo kompatibilnost konice s pipeto. 

 

F1 Clip-tip sistem pipete in konice ima tudi CE IVD certifikat za uporabo v diagnostiki.