Novica

27. marec 2013

Kako unovčiti kupone za brezplačno uničenje kemikalij?

S 1.1.2013 je prišlo do spremembe Uredbe o odpadkih, in sicer v zvezi z izpolnjevanjem evidenčnih listov. Le-ti se odslej izpolnjujejo izključno v elektronski obliki preko portala IS-odpadki na strani ARSO.

Posledično se je z Uredbo o odpadkih spremenil tudi način izpolnjevanja evidenčnih listov pošiljke odpadkov ter s tem oddaje odpadnih kemikalij na uničenje. Evidenčni listi se izpolnjujejo izključno v elektronski obliki preko portala IS-odpadki na strani ARSO.  V sklopu akcije Očistimo Slovenijo - očistimo laboratorije bomo tudi v letošnjem letu vaš laboratorij očistili nevarnih kemikalij.

 

 

Evidenčni list pošiljke odpadkov se najprej izpolni pri povzročitelju (naslov, prevoznik, prevzemnik, seznam odpadkov po klasifikacijskih številkah in elektronski podpis) nato ga prevzemnik (prevoznik) potrdi s štampiljko. Drugi del evidenčnega lista se elektronsko izpolni pri nas (sledi vpis mase odpadka, potrditev o prejemu in elektronski podpis).

 

 

Postopek oddaje podatkov za prevzem odpadnih kemikalij je glede na novo Uredbo od odpadkih sledeč:

 

 

- če ste kot imetnik, povzročitelj oziroma pošiljatelj odpadkov uporabnik portala IS-odpadki na strani ARSO elektronske evidenčne liste izpolnite sami in jih elektronsko tudi potrdite z elektronskim podpisom,

 

 

- če kot imetnik, povzročitelj oziroma pošiljatelj odpadkov niste uporabnik portala IS-odpadki moramo elektronske evidenčne liste za vas izpolniti mi; v tem primeru nam morate posredovati potrjeno pooblastilo (najdete ga na dnu tega sporočila), da lahko v vašem imenu izpolnjujemo elektronske evidenčne liste.

 

 

V obeh zgoraj navedenih primerih vas vljudno prosimo, da nam pred ali skupaj z oddajo kupončkov za brezplačno uničenje kemikalij pošljete tudi izpolnjen Obrazec za dvig kemikalij, s katerim bomo pridobili podatke o masi, vrsti in pakiranju odpadkov, ki so nujni za pravilno izpolnjevanje elektronskih evidenčnih listov.

 

 

Obrazec in pooblastilo (če je le-to potrebno) nam posredujte na e-poštni naslov andreja.zimic@mikro-polo.si ali po pošti na naslov Mikro+Polo d.o.o., Zagrebška cesta 22, 2000 Maribor.

 

 

Kupone za brezplačno uničenje kemikalij lahko unovčite v obdobju od 1. do 30. aprila 2013. Prevzem in odvoz odpadkov bomo izvajali v mesecu maju, o natančnem terminu dviga pa vas bomo predhodno obvestili.

 

 

Obrazec za dvig odpadnih kemikalij                        Pooblastilo za izpolnjevanje elektronskih evidenčnih listov

 

 

 

Za vsa dodatna vprašanja in informacije smo vam z veseljem na voljo na e-poštnem naslovu samo.podgornik@mikro-polo.si ali na telefonski številki 02 614 33 96.